om fyra små kycklingar.



jag ska under tre veckor ta hand om fyra små fluffiga kycklingar för att de ska bli handtama och lättare att ta hand om när de blir äldre. än så länge är de bara runt en vecka gamla. charlie, eggbert (pappas val, hehe), prosit och max heter dem. prosits namn kommer från att han nyser hela tiden. en av dem, charlie, är den tröttaste. han sover mest hela tiden. han kan stå still och sova medan de andra springer runt och pickar i marken, sötis! har någon er kycklingar? eller något annat spännande djur! kramar.

om man aldrig var olycklig, skulle man då känna lycka?

mitt rum är den plats där jag kan få superbra idéer, den plats där jag blir inspirerad som mest och den plats där jag trivs bäst.


min tanke när jag inreder mitt rum på sommaren är att ha det så ljust som möjligt med detaljer med blått och från havet. jag älskar när man känner att man bor nära kusten! på hyllan över sängen samlar jag mina favoritsaker.


på nattduksbordet ligger oftast min skrivbok en den bok jag läser. där står också en läslampa från IKEA, några blåklockor i en glasflaska och en glasskål på fot, med ljus i, från guldfynd.


en liten tidningsamling. det mesta av ELLE och LEVA&BO.


jordglob som jag fått i present för länge, längesedan. du kan nog hitta en liknande på bokia eller loppis.


papperstranor och ljusslinga som hänger ovanför min säng.


en kalender över juni-månad som jag gjort själv. där skriver jag upp de allra viktigaste sakerna att minnas.

hoppas ni gillar mitt rum lika mycket som jag (oftast) gör och det är bara att kommentera om ni undrar var någonting kommer ifrån, eller något annat. kramar.

ps. på instagram där jag heter @ddecemberbarn har jag lagt ut några bilder på några små, fluffiga kycklingar. det får ni veta mer om imorgon!

the fault in our stars.

igår var jag och mina vänner iväg och såg, enligt mig, världens finaste film. the fault in our stars.
det är nog många av er som har sett filmen (eller läst boken) eller i alla fall hört talats om den, men jag tänkte berätta lite vad den handlar om.


hazel är sjutton år. när hon var tretton så fick hon cancer i lungorna. hennes föräldrar tror att hon är deprimerad då hon är hemma för det mesta, läser samma bok om och om igen och tittar på tv-serier hela dagarna. hennes mamma skickar då iväg henne till en stödgrupp där ungdomar med cancer samlas och pratar. hazel gillar inte att gå till stödgruppen egentligen men hon gör det för sin mammas skull. en dag när hon kommer till stödgruppen går hon in i augustus waters, som övervunnit cancer och varit fri från det i fjorton månader, och hela tiden under samlingen så fortsätter augustus att titta på henne.


filmen är så orättvis och hemsk, men samtidigt så himla fin. den svenska titeln, förr eller senare exploderar jag, kommer från när hazel förklarar för agustus att hon är som en granat. att en dag kommer hon att explodera och de runt om kommer bli skadade.
i filmen säger de också massa kloka saker som får en att tänka till.
den berör på så många sätt. jag både skrattade och grät flera gånger under filmen. den är verkligen superfin och ingen som ser den kommer ångra sig. kramar.

sommargröt med persika.

nu till sommaren vill jag ha lite fruktiga smaker till gröten. (ja, jag äter gröt även på sommaren för det är supergott!) så jag skar upp en persika och lade på gröten. mums!


på gröten fanns även kanel, russin, rostade kokosflingor, hallon, blåbär, sirap och en skvätt mjölk.


och till gröten åt jag ett rostat lantbröd med havssalt, ett glas juice och en kopp sörgårdsté, vilket är ett av mina favorittéer. kobbs är märket och du kan finna det i en vanlig livsmedelsbutik för runt en tjuga. 

dagens bestyr blir att hälsa på kusinvitaminerna och deras små kycklingar som de tar hand om under en tid nu. det ska bli himla kul att se! kramar.

vid hamnen.

lördag, och det är dagen efter midsommarafton. jag är dödstrött, även fast jag lade mig rätt så tidigt (för att vara midsommarafton) igår.
en tradition för mig att göra på midsommar är att lägga sju olika sorters blommor under kudden. det sägs att man ska drömma om den man ska gifta sig med. detta året funkade det tyvärr inte! för jag drömde ingenting alls. suck! jag som tycker det är så spännande i drömmarnas värld. förutom mardrömmar då.


i onsdags cyklade jag och pappa till hamnen för att äta middag och ta det lite lugnt i solen. på bilden sitter jag och läser vi är inte sådana som i slutet får varandra av katharina sandberg som snart är utläst. jag skriver en bokrecension när den är slut.



onsdagens bestyr var i alla fall supermysigt och det kommer nog göras flera gånger under sommaren, jag älskar cykelturer & havet!

nu ska jag ta det lugnt, kanske lyssna på en podd eller gå en promenad. jag är en sån person som måste hitta på saker och röra mig även om jag är väldigt trött eller lite småsjuk. vad gör ni denna lördag? jag behöver tips! kramar.

boktips! vi måste sluta ses på det här sättet.

jag älskade denna boken och var som fastklistrad från första till sista sida. detta är och förblir nog en av mina favoritböcker.


vi måste sluta ses på det här sättet heter den och är skriven av fantastiska lisa bjärbo och johanna lindbäck.


den handlar om hanna nitton år, som drömmer om paris, och jens tjugofyra år, som drömmer om en sovmorgon, som utan mening träffas en kväll. de pratar lite grann men sedan skiljs de åt. senare på tunnelbanan hem så kommer jens inflygande precis innan dörrarna stängs och de pratar och skrattar. men när hanna ska hem till sig och jens till sig vill de inte skiljas. hanna föreslår att ta en kopp té och fortsätta prata hos jens. och så blir det, ungefär.


boken får mig att drömma ännu mer om paris, vilja lära mig mer och bättre franska och att tänka mer på framtidsdrömmar.
den är som sagt helt underbar. säger bara: läs den! kramar.

härliga sommarbestyr.

sommar, sommar, härliga sommar! här kommer lite sommarinspiration och härliga sommarbestyr, som jag döpt inlägget till!


härliga picknickar på gröna ängar med massvis av godsaker! att ta med nybakat bröd, hemmagjort saft i glasflaska och massa frukt och grönt. det är verkligen sommar för mig.


cykelturer! bara cykla runt med en bra podd eller bra musik. min favoritpodd är sandra & michelle's podcast.


vara uppe tills solen gått ner på sommarlovsdagar. grilla marshmallows och sitt med filtar. riktig sommarkänsla på detta alltså!


jag drömmer om att ligga i högt gräs och titta på molnen, höra bina surra och andas in den friska luften. hur härligt låter inte det?


något jag tror jag kommer göra ett par gånger i sommar är att besöka liseberg. känna pirret i magen när man ska svischa ner för den branta nerförsbacken på balder och sedan skratta ihjäl sig åt sina grimarser på fotorna de tar på en. äta fluffig sockervadd och vinna gosedjur. älskar!


och varför inte bära stora blomsterkransar? supersomrigt, enligt mig.

alla fotorna kommer från min pinterestmapp sommardrömmar. där heter jag ddecemberbarn om ni skulle vilja kika på fler bilder.
pinterest är en av sakerna som finns med på min lista över fantastiskt bra saker. är det något ni vill läsa om? min lista över fantastiskt bra saker, alltså.

hoppas ni fick lite sommarinspiration och att ni får en superduperbra sommar! kramar.

anteckningar.


23 maj 2014 20:06
"livet är inte alltid glasklart,
men när det är det
är det underbart"

29 maj 2014 13:53
vi sitter på en äng och solen bränner på våra bara ben. vi har precis ätit vår picknick och har nu utkik över gula ängar, kossor och röda hus med vita knutar.

31 maj 2014 20:25
jag drömmer om cykelturer, bokläsning på en parkbänk och cafébesök i paris.
om att bo i en liten lägenhet på femte våningen så man kan se ända till eiffeltornet. väggarna ska vara vita och detaljerna ska vara blå.
blå, som förgätmigej, havet och mon amie. blå, som himlen över paris.

1 juni 2014 10:44
"och varför komplicera livet med regler,
när det är du som bestämmer allt."

13 juni 2014 19:53
sommarvindarna blåser försiktigt mot min hud
även fast det är kväll är det ljus och inte kallt
det luktar friskt och fåglarna sjunger
nu har jag sommarlov.

en midnattsdröm.



i fredags fick jag sommarlov. två månader och sex dagar, nästan tio veckor, sextiosex dagar. och med sommarlovet fick jag även detta nattlinnet!


en vit med blå små blommor och knappar. knälång. nästan för fin för att bara sova i. den är från kappahl ifall någon undrar.

frukost på fönsterbrädan.

kan börja med att säga att ni lär få se väldigt mycket frukost på den här bloggen! det är något jag gillar mycket. morgonminuter för sig själv med en god gröt och ett frukost té.


jag vaknade tidigt och solen sken utanför fönstret. jag gjorde frukost och satte mig vid fönsterbrädan med öppet fönster och lyssnade på fåglarna när de sjöng sin sång.


tiden gick och det gick från vindstilla till några junivindar då och då, solen steg högre på himlen och människorna runtomkring började vakna. jag lovade mig själv att det här måste minsann göras fler gånger nu under sommarlovet.

favoritfrukost.

lördag, vilket betyder sovmorgon och tid för långa och goda frukostar. jag har fått en ny favoritfrukost som jag tänkte tipsa om.

fiber-havregrynsgröt med kanel, nötter, bär, rostade kokosflingor, russin, sirap och mjölk. mumma kardemumma! som man säger. dock är inte kardemumma någon favorit för mig.
 

gröten äts helst med ett knäckebröd eller rostat bröd och ett glas apelsinjuice.
 
och idag är det faktiskt min första sommarlovsdag! tänk att det redan har gått sex månader av år tvåtusenfjorton. helt sjukt om ni frågar mig. vad gör ni helst på ert sommarlov? badar? läser en bra bok? reser utomlands? berätta!

RSS 2.0